lundi 12 janvier 2009

Холлы, сматра светим дрветом које антички Келти зове Тинне, чувар мудрости у тамно доба године.

Тинне, чини се да је реч Целтиц да да све свето стабло падне у древним старо британско и ирски писмо абецеда слово Т и траје од 8. јули до августа 4 у грегоријанском календар.

То је стабло које помаже да расте интерно легенде кажу како се не може лагати и варати или је садрзај поштење. Ово увјерење се верује да су изградили своје Друидс зеленика гране са штаповима који су коришћени у друідицос суђења као нијеми сведочанство присутности истину. Заправо зеленика је светиња под власт енергија је, али није циљ сам по себи страхопоштовање. Поштовање је да је он эаклет друидс и исповиједати је смислу велико поштовање и дивљење је надахнуо.

католичке традиције, као Божићни украс, који је био главни доунтурн у свом природном стању, ово повезано са постепеном крчење шума и шумског лишћа застарела, јер је фарма, чини да је заштићена врста у Европи.

Због високе потражње за ове сврхе украсним зеленика, биле одсјечене од своје гаће, гране који су имали много својих карактеристичне црвене рибизле или воћа, биља, тј женку децомпенсатед тако равнотежу врсте, пријетећи репродукције и смањујући њихове шансе за преживљавање.

Данас, док је у многим европским земљама забрањене збирке се користе за садњу зеленика нурсериес задовољити високе потражње за католичке фестивала. У тој традицији, зеленика, је наметнут, без чврстих основа традиционалне и симболична, као партнери у знак добре знамен, изумео је као таква, радије белатедлы бы Католичке Цркве, се претпоставља да је на почетку осмог века ЕЗ-а, као део процеса Цхристианизатион од погана у текућој Британском оточју и Ирска, мешање и асимилације од старог веровања, осим тога што је резултирало у особитој келтско Хришћанство. Али, са јединим циљем, у овом случају, да бисте се померили на древне имеле, симбол међу Келти, између осталог, сретно и као погански симбол који је морао бити искоријењен.

Трацк: Боок оф Санд
Тагови: дрво, грм, Целтиц, раритет, декорација, Божић
Недеља 21 децембар 2008
Занимљивости Божића
Члан написао снег и објављени у Новости Божића

Јесте ли знали ...?

- Традиција Бетлехему је ставити натраг у 1223 и појавила у италијанском граду званом Греццио, где је Свети Фрањо Асишки у поноћ моделирање маса је беба Исус са својим властитим рукама и да је у јасле. Током масовне похвале од дечака насмијала и освоји живота у Сан Францисцо, чудо се појављују пред свима. Он је касније, када је 1986 Попе Јохн Паул ИИ на захтев Удружења рађање сцене из целог света, прогласила Свети Фрањо Асишки универзална матрица Бетлехему.

- Верује се да је први украшена јелка појавила у Немачкој, на почетку седамнаестог века. У 1605 стабла била уређена за хладну атмосферу Божића, и то врло брзо проширио обичај у целом свету.

- Тхе јелка дође Финдландиа ин 1800, одакле се проширио на друге нордијских земаља.

- У Шведској, стабло је одржаван и украшена светлима до 20 дана након Божића .-

- Краљеви росцо́н са фигурица укључујући срећа, израђен је од средњег века.

- Први извући од Божића Лутрија је одржан у Кадис у 1812.

- На Божић је званично признат у години 345, док је утицај Ст Јохн Цхрысостом и Ст Грегоры Нацианзено проглашен 25. децембар као датум Рођења Христа.

- Обичају цотиллонес'с Еве почео се организовати у француским ресторанима у раном двадесетом веку.

- Обичају узимања грожђе са 12 удараца од Еве за упис нове године је недавне праксе, који се родио у првој трећини двадесетог века.

Трацк: цатолицодејавиер
Тагови: дрво, рађање сцени, обичај, цуриос, дани, светла, Божић, дете, деца, ноцхевиеја, краљеви, росцо́н традиције
Субота, 20 децембар 2008
Занимљивости из Холлы
Члан написао снег и објављени у божићне декорације

Холлы грм који је обележен маркантним црвеним воћем и лишћем има исто значење трновит да имеле.

Али, морамо запамтити да божиковина и имела нису исто, су две различите грмова.

У Шпанији традицију муэдаго има мали увод, Као типичне праксе у Сједињеним Државама или Латинској Америци, сонда је око уграђених средином деветнаестог века, увезени из Северне и средње Европе.

У САД-у и Латинској Америци је традиционална одговарати ако двоје људи су под имеле љубакање да овај долази из веровања да је божиковина је света биљка којој придодане магичне овлашћења привући плодности, просперитета и благостања. Традиција каже да ако је нека дјевојка пољуби испод имеле на Бадњак ће наћи љубав или задржати ону коју већ имате, али и привући плодност.

У алпским земљама да божиковина (свето дрво) се зове стабло сатырс, јер се претпоставља да се чува од демона ноћу, у сатырс и друге злонамерне духове или гоблинс. Из тог разлога такође често засадих у гробља. На подручју Агуисгра́н зове хурго́н погона, као гране су коришћени за чишћење димњака. Пре хоме сматрали срцу куће, срце око којег породицу је померањем хојар. На димњак сматрали улаз или излаз на духове. Морали смо држати чистим и врата који су зли духови које тукли чађа, а то је потребно инструмент са магичне овлашћења и то је зеленика. Чак и данас у земљама енглеског говорног зеленика од грана још украсни домове за Деда Мраз долази у поноћ и послати благослов за породицу.

ацебо1

Трацк: гуиастур
Тагови: дрво, грм, црвени, Божић, значење, традиција
Петак 19 децембар 2008
Мануалидадес кући за Божић
Члан је написао / ла Дарио и објављује у божићним украсима, божићне честитке, Божићни обрт

Дух Божића који ће краљевати у ваш дом ће имати врло лични додир ако су детаљи и Украсне орнаментике су створили сами. Постоје многи највише и разноврстан материјал који може да направи портал у Бетлехем врло декоративне и оригинал. Овисно о времену на располагању, Ваше вештину као извођачу и стрпљењу, можете добити резултате у већој или мањој квалитету.

Aucun commentaire: